Pallez RC

Allt om E-handel

Att ta hjälp av en redovisningsbyrå

Många egenföretagare hoppar in i ett projekt för att de drivs av en passion och lust att lansera en produkt eller tjänst. De flesta är medvetna om att en stor del av arbetet och skötseln med ett företag är att se till den ekonomiska biten så att företaget kan växa på ett stabilt sätt. Det många upptäcker är att det inte alltid är så lätt som man hade tänkt sig, och det kan bli många dyra misstag.

Ett allt vanligare sätt att kunna ägna större del åt att utveckla sin idé eller produkt är genom att anlita en redovisningsbyrå. Modern Ekonomi sysslar både med deklarationer, bokslut och rådgivning och är en redovisningsbyrå vi varmt kan rekommendera. Många vill flytta upp sin verksamhet från marken till att skapa en e-handel och även om det låter som en sak att fira att man plötsligt står med 700 ordrar på en minut, så är det många som tvingas backa då eftersom de inte har kapacitet till det.

Ändringar i inkomstdeklarationen

Egenföretagare står i centrum när det kommer till hur olika beslut fattas på politisk nivå. Det gör att reglerna för vilka avdrag man kan göra i stort sett ändras varje år. Arbetsgivaravgiften höjs och sänks, momsavdrag och annat styrs om. Att hålla koll på alla reglerna tycker en del människor är roligt och utvecklande, medan andra finner sig allt mer pressade och stressade att få ihop företaget när de måste bevaka alla beslut som tas. Det kan tyvärr leda till att man blir återbetalningsskyldig, något som kan stå en mycket dyrt.

 

Ändringar i deklarationen brukar vara ett gissel för många som har en egen firma eller eget bolag. Alla ändringar som görs är det ens eget ansvar att se till att de följs; då är det många som gör misstag och blir återbetalningsskyldiga sedan. Det börjar därför bli vanligt att redovisningsbyråer kan erbjuda skräddarsydda lösningar som gör att man kan fokusera på det man är bra på och undvika att göra misstag. Ska man själv utveckla sin verksamhet och kunna växa i lugn och ro är det därför klokt att anlita några som kan sköta den “tråkiga” biten åt dig.