Pallez RC

Allt om E-handel

E-handeln är het i år igen!

Är det någon bransch som trotsar lågkonjunkturen så är det e-handeln skrev SvD redan i fjol, och visst stämmer det fortfarande – handeln väntas nämligen fördubblas nu inför och under jul!

803517-shopping-buttonUnder förra årets julhandel höll sig näthandeln stark och i år väntas den stärkas ännu mer eftersom att förra årets försäljningssiffror tyder på en stadigt uppåtgående trend. Och det är egentligen inte så konstigt eftersom att fler och fler företag ser fördelarna med denna typ av försäljning. Till exempel är det fantastiska med e-handel att företagen på så vis kan nå ut till markant fler kunder än om de bara har exempelvis en klädbutik i ett köpcentrum. Dessutom visar säljsiffrorna ett ökat intresse av e-handel från konsumenternas sida, och det är inte så konstigt. Att beställa hem sina varor direkt från nätet ger ett större utbud vilket ger fler valmöjligheter och man slipper springa runt i olika butiker för att hitta det man letar efter – och det absolut mest fördelaktiga är att många företag skickar varorna direkt hem till en dörr och om de inte gör det så landar paketet hos ens närmaste Postenombud, eller där man föredrar att hämta sin leverans.

Handla klapparna online

Anledningen till att handeln just pikar i mitten av november och håller sig i uppåtgående trend genom december är inte svår att räkna ut – det har med jul att göra och inhandling av julklappar. Och just onlineshopping gör det möjligt att handla paket till hela tjocka släkten utan att ens lämna hemmets trygga väggar. Men något som är viktigt att hålla uppsikt på är butikens leveranstider, kanske lovar de att leverera inom ett par dagar, men under julhetsen tar varorna slut fort vilket kan orsaka förseningar i utlovade leveranser – så var noga med att beställa dina varor i god tid så att du hinner få dem lagom till jul!