Pallez RC

Allt om E-handel

Låt en föreläsning instruera dig om e-handel

Att inte synas i e-handeln bäddar för problem i företaget. Men hur ska man egentligen nå ut till sin målgrupp när det är så stor konkurrens? Med en föreläsare som berättar allt och lite till om hur du får en säker plats i e-handelsdjungeln, bidrar du med en större insats för att ditt företag ska växa fortare.

Att finna föreläsare om digitalisering, e-handel och ledarskap är ingen konst idag. Hitta inspirerande föreläsare på Speakers & Friends och instruera dig lite mer om hur både du och din verksamhet kan ranka högre upp i Google eller hur din hemsida kan bli lockande för din kundkrets. Men vi kan naturligtvis komma med basic-tips först.

tangentbordOptimera din hemsida

Det absolut bästa tipset att hitta en säker grenklyka i e-handeln är att optimera din hemsida. Detta är förmodligen det första en föreläsare kommer att tala om för dig. En hemsida med bra betalningsalternativ, lättlästa produktbeskrivningar och snygga bilder gör att fler och fler kunder hittar dit och vill dröja sig kvar också. En hemsida som håller samma stil och nisch som din verksamhet är det optimala. Att bli en hejare på det digitala gör att du har allt att vinna.

Älska sociala medier

Detta råd kommer att vara en föreläsares favoritråd. Det är på sociala medier du syns bäst och det är också där du kan göra gratis reklam och nå ut till den breda massan. Instagram, Facebook och bloggar driver trafik till din hemsida och konkurrerar ut andra företag i samma bransch. Använd dig av influencers, ambassadörer och bloggare samt låt dina befintliga kunder lägga ut information om dig och ge feedback om hur du kan förbättra dig.

Föreläs själv om din framgång

Om du lyckats att etablera dig i e-handeln, varför inte dela med dig av dina framgångsrecept själv? Du kan också bli en lockande och inspirerande föreläsare och ge dina råd till andra som en gång suttit i samma sits som du själv. Med tiden kommer du att lära dig hur man går tillväga för att anpassa sig till dagens synbarhet och digitalisering och ju mer kunskap som finns därute desto mer kommer världen att tacka för.