Pallez RC

Allt om E-handel

Logistik och struktur viktig för att starta e-handel

Det är mycket att tänka på för den som vill starta e-handel. Det är inte bara sajt, produkter, affärer och annat som ska funka utan även logistiken och kundservicen. Här får du lite tips kring vad som är bra att tänka på när du ska starta en e-handel.

Logistiken är inte bara en trygghet för kunden som kan vara säker på att dennes beställningar levereras som de ska, det är även en trygghet för dig som e-handlare att veta att transporterna med dina varor till kund körs tryggt. Därför kan det vara bra om lastbilar och andra leveransfordon använder sig utav fleetmanagement och körjournaler från Traxet exempelvis.

Så kommer du igång med e-handeln

Hur kommer du igång med e-handeln egentligen? I en artikel från Driva Eget tipsar man om just detta. Du bör börja med att peka ut vilken riktning du vill gå åt och göra en ordentlig affärsplan. Sedan bör du göra följande:

  • Välja rätt typ av teknisk lösning, alltså webbplats och andra affärssystem.
  • Se till att kunderna kan betala tryggt men en betalväxel.
  • Skapa rätt känsla i webbutiken när det kommer till sortimentet.
  • Marknadsför dig på ett fördelaktigt sätt, lägg tid på hur folk ska hitta till din sajt och försök positionera dig högt på Google på relevanta sökord.
  • Se till att kunden alltid är nöjd med god kundservice, där inräknat med välplanerad logistik.
  • Stressa inte fram din butik och förbättra den hela tiden.

Läs branschtidningar om e-handel och sug in kunskap

I en artikel från e-handel.se kan man läsa om en kille som startat en ny onlinetidning för e-handlare, sådant är mycket värt att läsa. Att hålla sig ajour med trender och annat helt enkelt. Annat som också diskuteras är att göra postlådan till en postbox, läs mer, just för att svenskarna handlar så mycket online. Det hade ju varit bra för många e-handlare, men också enklare för kunder.