Pallez RC

Allt om E-handel

Med rätt bemötande kan du lyckas

Ett fast handslag, ärlig uppsyn och med kunskap om företaget i bakhuvudet. Att lyckas på en arbetsintervju eller med att göra karriär inom ett företag handlar mycket om hur du bemöter din framtida chef. Men det här med bemötande är inte en så självklar nöt för alla att knäcka. Det finns mycket bra sätt att lära sig allt om bemötande, varför inte med en föreläsning?

Att bemöta kollegor och chefer på ett bra sätt är en konst. Det kan låta som att det enda man behöver göra är att vara trevlig, men för en karriär fodras mer än bara så. Ett tips är att gå på en inspirationsföreläsning där du kan lära dig om mänskligt beteende och vad som egentligen anses vara bra bemötande.

Vem förmedlar du att du är?

– Ett bra handslag, bestämt med ögonkontakt, utan att klämma ihjäl personen du vill arbeta för, är ett måste. SVD

Det kan tyckas överdrivet att lägga så mycket fokus på ett handslag. Men många forskare konstaterar att det allra första intrycket som en människa får av en annan, är just genom de första sekunderna av ett möte. Ofta kan vi gå in med en rätt skeptisk och dömande blick på andra människor vi möter, men sedan brukar vi kunna dra andra slutsatser. Genom att lära sig de små knepen för att ”ta kontroll” över ens personliga intryck, kan den som möter dig få hjälp att förstå vem du är.

Ett bra sätt att utvecklas på är genom att fundera över vad som gick bra och inte bra i ett sammanhang. I en arbetsintervju där jobbet gick till en annan kan du utvärdera situationen och fundera över vad du kunde ha gjort bättre. Ofta handlar det om att man inte var tillräckligt påläst om arbetsplatsen, vilket ger ett nonchalant intryck. Några ytterligare tips som gäller både arbetsintervjuer men också arbetsplatsen är att vara öppen, artig och lyhörd!