Pallez RC

Allt om E-handel

Vikten med en anpassad mobil sajt

Hur många är det endast i Sverige som äger en Smartphone, och hur många av dem surfar den sin telefon? Har vårt beteende förändras den senaste tiden och vad bör vi göra åt det? Här tar vi upp många viktiga frågor om e-handelns framtid.

Ja, ungefär 90% av Sveriges befolkning har en Smartphone som de använder ungefär konstant. Nu kan vi inte längre gå på toaletten i fred utan vi ska ha vår telefon med oss för att inte missa något viktigt och för att snabbt kunna få en uppdatering om Twitterflödet och vad som händer på sociala medier. Att laga mobiltelefon är nu längre inga problem då det är så viktigt och det finns mycket professionella företag som enbart har detta som fokus. Skönt tycker vi! Men, när det kommer till att shoppa från nätet, både med en surfplatta, smartphone eller med en dator så gäller det att tänka på olika aspekter innan du genomför ditt köp. Likaså är det viktigt för e-handlare att börja ta denna kundgrupp mer på allvar och utveckla dina tjänster så handeln flyter på smidigt.

Att tänka på innan ett köp

Det är mycket bra som du bör tänka på innan du beställer något från nätet:

  • Kolla upp om sajten känns trovärdig
  • Kolla avtalen om det finns öppet köp samt hur länge öppet köp gäller
  • Använd dig av alla de olika tjänsterna som finns som gör att du inte behöver betala direkt med ditt bankkort utan genom en tjänst i form av WhyWallet eller att det går genom din bank.

Allt handlar om att du ska känna trygghet när du handlar. Och genom att handla från en sajt som är optimerad för mobilen så blir det mycket enklare och du får större tillit till företaget och gör med största sannolikhet inte så många felköp.

Att tänka på som e-handlare

Att bara fokusera på att ha en bra fungerande sajt räcker inte till längre. Nu krävs det att vi tar starkare tag mot den nya marknaden som handlar om att nå kunder som surfar från mobilen och sina läsplattor. Och, då gäller det att tänka om då dessa har ett helt annat förhållningssätt och ingångsläge än de som surfar från en dator. Det gäller att sajterna blir mobilanpassade. Och om man ser till det ekonomiska är det mycket pengar som du kan få in den vägen. Ganska lätta pengar dessutom. Tänk på hur många kunder som du förlorar dagligen på att inte ha en bra optimerad sajt för kunder i mobilerna? Enligt en artikel i SvD har nätföretaget Amazon som ligger i framkant när det kommer till att erbjuda kunderna bra service en fin tanke som tål att tänkas på: de menar att alla som bär på en smartphone eller läsplatta går omkring med kundens butik i fickan. Och, då vi genomsnitt kollar mobilen 40 gånger så har alla företag en kund som kan potentiellt komma in till deras butik 40 gånger på en dag. Och tänker man så är det konstigt om inte alla hoppar på denna trend.